,,Drugelių“ grupės STEAM veiklos ,,Margučiai kitaip“

Visą savaitę ,,Drugelių“ grupėje vyko veiklos, skirtos vienai iš gražiausių pavasario švenčių – Šv. Velykoms. Ruošdamiesi šventėms, vaikai susipažino su Velykų papročiais ir šventimo tradicijomis, kūrė darbelius, dalyvavo STEAM veiklose.

Tikslas – taikant STEAM metodus ugdyme, skatinti vaikus tyrinėti, kurti, eksperimentuoti, konstruoti vidaus ir lauko aplinkoje, sukurti Velykinį margutį. Vaikai atliko įvairiausių bandymų, eksperimentų, stebėjimų, skaičiavo, konstravo, statė, piešė, margino Šv. Velykų simbolį – margutį! Veiklų metu netrūko gerų emocijų, gražių ir kūrybingų akimirkų.

STEAM veiklos metu vaikams buvo pasiūlyta, iš grupėje esančių kaladėlių, konstruktorių sudėlioti margutį. Vaikai dirbo po vieną ir poromis. Margučių dėliones ir margučius dėliojo ir ant šviesos stalo. Margučius kitaip kūrė plastelinu dengdami popieriaus lape nupieštus ornamentus.

Tai buvo nelengva, bet įveikiama užduotis. Galutinis rezultatas puikus. Savo sudėliotais nepakartojamais margučiais pasipuošėme grupę, rūbinėlę.

Didelį STEAM margutį, panaudojant gamtinę medžiagą ir atsineštas antrines žaliavas, vaikai sudėliojo darželio kieme esančioje grupės pavėsinėje. Ieškojome akmenukų, medžio lapų, nulaužtų šakelių, eglės kankorėžių ir kitos gamtinės medžiagos. Džiaugėmės galutiniu rezultatu –bendru kūrybiniu darbu, kurį pavadinome ,,STEAM Velykinis margutis”.

Ugdytiniai įgijo žinių, o nauja  patirtis ir atradimo džiaugsmas suteikė daug teigiamų emocijų. Per šias STEAM veiklas vaikai patobulino aplinkos pažinimo, skaičiavimo, matavimo, tyrinėjimo, problemų sprendimo, kūrybiškumo, mokėjimo mokytis pasiekimus.

Visiems linkime linksmų ir margų Šv. Velykų!

Mokytoja Violeta Pupeikienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems