„Varpelių“ grupės tėvelių pravestos STEAM veiklos su vaikais

Visus šiuos mokslo metus „Varpelių“ grupės tėveliai patys noriai organizavo ir pravedė įvairias STEAM veiklas su grupės vaikais. STEAM veiklos buvo ne tik vedamos grupėje , bet ir vaikai vyko į tėvų dabovietes, kur pagilino savo žinias apie tam tikras profesijas.

Rudenį vaikai vyko į „Šaltinėlio“ biblioteką, kur Emilio mama Evelina supažindino vaikus su biblioteka ir joje esančiomis knygomis, o jų gausybė: didžiausios, storiausios, mažiausios, ploniausios, erdvinės, žaislinės, išlankstomos ir interaktyvios.

Susipažinę su knygelėmis vaikai pasigamino po skirtuką ir pažadėjo saugoti ir mylėti knygeles. Toliau veiklas grupėje vedė Joriuko mama Dalia, kuri kartu vaikais kepė riešutėlius, o prieš Kalėdas Ameyos mama Evelina mokė vaikus dekoruoti kalėdinius meduoliukus.

Vėliau grupėje svečiavosi Godutės mama Jūratė, kuri supažindino vaikus su pirmosios pagalbos rinkiniu. Vaikai mokėsi matuoti kraujospūdį, lygino termometrus, matavo vienas kito temperatūrą, klausėsi širdies plakimo, aptarė, kad savarankiškai, be tėvelių žinios, negalima patiems imti tablečių.

Vaikai taip pat lygino švirkštus, apžiūrėjo lašinę, stebėjo, kaip ir su kokia adata galima susiūti žaizdas. Sušilus orui, vėl vykome į ekskursiją pas Danieliaus mamą Julią, kuri dirba Bernatonių žemės ūkio bendrovės karvidėse.

Vaikai sužinojo ir pamatė, kur gyvena karvės, iš kur melžiamas pienas, pakartojo, kokie produktai yra gaminami iš pieno. STEAM veiklas vedė ne tik vaikučių mamos, tačiau noriai į veiklą įsijungė ir Joriuko tėvelis Jonas.

Jis supažindino vaikus su statybininko profesija. Vaikai išbandė, kaip kala plaktukas, kaip elektriniai darbo įrankiai padeda lengviau įsukti varžtus, supažindino su darbo saugos priemonėmis.

Vaikai didžiavosi savo tėvelių pravestomis veiklomis, nes visi kartu ne tik smagiai leido laiką, bet ir pagilino savo žinias. Smagu, kai STEAM veiklas veda ne tik grupės mokytojos, bet ir aktyviai į jas įsijungia ir grupės tėveliai.

„Varpelių“ grupės IU mokytojos Daiva Jovaišienė ir Rita Grakauskienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems