Joninių šventė darželyje

Saulėgrįža, Rasos, Kupolė – skirtingai vadinama, bet visada linksmai, nuotaikingai pasitinkama Joninių šventė. Šiai šventei ruošėsi ir vaikai, ir mokytojos, ir darželio darbuotojai. Tema „Papuoškime darželį gėlėmis“ patiko visiems. Pasigaminę patys, o kai kas su mokytojų pagalba, vaikai papuošė įstaigos teritoriją margaspalviais gėlių žiedais. Šventės akcentas – meniškai sukurtas gėlės žiedas džiugino ir mažus, ir didelius.

Į šventės šurmulį įsitraukė visa darželio bendruomenė, saulėtą rytmetį susibūrusi darželio kiemelyje prie scenos. Prisimenant tradicijas, senovės apeigas, šiuolaikiškais judesiais vaizduojant Miglą, Rasą, Saulę, Gamtos virsmą, Ugnies magiją, Žolynų gausą, šventėje skambėjo lietuvių liaudies daina, įvairių liaudies muzikos instrumentų aranžuotės.

Vaikams patiems reikėjo iš spalvingų lapelių sukurti paparčio žiedą, nusiplauti rankas rytmečio rasa, apieškoti darželio augalus ir surasti laimę nešantį PAPARČIO ŽIEDĄ. Iš to žiedo visi išsitraukė saldžią staigmeną. Nuoširdžiais žodžiais ir liepų vainiku apvainikuota bei pasveikinta mokytojos padėjėja Janina. ,,Saldžiais paparčio žiedais “ buvo apdovanoti visi šventės dalyviai.

IU mokytoja Rūta Birbalienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems