STEAM veikla „Žemės spalvos“

Saulėtą kovo 8 d. rytą lopšelio-darželio „Vaivorykštė“ priešmokyklinukai atliko smagias ir kūrybiškas STEAM veiklas, kurios buvo skirtos Pasaulinei Žemės dienai paminėti. Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Pasaulinė Žemės diena – viena svarbiausių aplinkosauginių švenčių. Šią dieną raginama prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo.

Kūrybinėje STEAM veikloje „Žemės spalvos“ ugdytiniai prisiminė, kas yra Žemės diena, kaip galima saugoti Žemę, kaip reikia rūšiuoti, kokias šiukšles į kokius konteinerius mesti, kokios spalvos sudaro Žemės rutulį. Prisiminę rūšiavimo taisykles nusprendė, kad salėje besimėtančius popieriaus lapus reikia sumesti į mėlyną konteinerį, bet prieš tai smagiai su jais „pagrojo“. Po muzikavimo sekė kūrybinės veiklos, kurių metu vaikai sukūrė spalvingus Žemės rutulio modelius, eksperimentavo su actu, soda ir dažais, aplinkoje ieškojo žemės spalvų. Veiklos pabaigoje, pašokę Žemės dienos šokį, ugdytiniai išskubėjo į lauką, kur iš įvairių priemonių sudėliojo žodį ŽEMĖ.

Gamtos pažinimas – tai meilės, grožio suvokimas, bei pagarba gamtai. Tad leiskime vaikų kūrybinei saviraiškai atsiskleisti.

Logopedė Asta Nevedonskienė,
meninio ugdymo pedagogė Samanta Semičiovaitė-Motiekienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems