Istorijos ratą pasukus atgal…

Savaitės veiklose visų grupių vaikučiai paminėjo Karalių Mindaugą. Visą savaitę įstaigoje tvyrojo pakili nuotaika. Vaikai pasakojo, kaip su tėveliais, šventinę dieną namuose kėlė trispalvę, pramogavo miesto aikštėje, vakare kartu giedojo Lietuvos himną.

Mažieji piešė, spalvino, kūrė karūnas bei karalystės herbą, klijavo, aplikavo, antspaudavo gėles, skirtas karalienei Mortai. Visi klausėsi pasakojimo apie senovės pilyje vykusias šventes ir tradicijas, riterių ir kunigaikščių varžybas, taip parodydami savo gebėjimus kautis su Lietuvos priešais. Apie pagarbą karaliui Mindaugui ir karalienei Mortai buvo kuriamos dainos ir legendos.

Pirmo ir vienintelio Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos minėjimui skirtas renginys vyko penktadienį ( 07-09d.) įstaigos kieme bei lauko estradoje.

Vaikai, savo kiemo teritorijoje, gamtinėmis medžiagomis kūrė ir dekoravo didžiules karūnas. Skambėjo viduramžių muzika ir fanfaros. Vieni dalyviai pasipuošė spalvotomis karūnomis, kiti – šalmu ir kardu, dar kiti – šventiniais rūbais.

Pasitikdami karalių Mindaugą (Rapolą) ir karalienę Mortą (Agotą) visi pagarbiai lenkėsi. Karaliui Mindaugui davus ženklą, jie vaišinosi. Įvertinę vaikų kūrybiškumą, karalius Mindaugas ir karalienė Morta apdovanojo visų grupių vaikučius.

Pramogos kieme atspindėjo viduramžių žaidimus: lazdomis pataikyti į krepšį, spalvotus kamuoliukus sumesti į „Varnos lizdą“, paridenti „ripkas“ nuo kalniuko, užmesti kaspiną ant įtemptos virvės. Taip trumpam „pasukom istorijos ratą atgal…“

Mokytojos Rūta Birbalienė ir Daiva Vaičiulienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems