Balandis – švaros mėnuo

Švaros mėnesiu balandis vadinamas neatsitiktinai – atšilus orams skubame valyti langus, šveisti paviršius, tvarkytis spintas ir įsileisti į namus gaivos ir švaros. Šį mėnesį „Drugelių“ grupės ugdytiniai daug dėmesio skyrė švarai.

Darželio vaikų maitinimo ir higienos administratorė Rasa Marcinkevičienė vaikučiams aiškino, kad tvarkos ir švaros palaikymas namuose yra tokia pat kasdienė veikla kaip ir maisto ruoša. Kiekvienas esame atsakingas už savo namų švarą, esame atsakingi ir už švarią gamtą, kultūringą poilsį, teisingą atliekų rūšiavimą.

Balandžio mėnuo yra tas laikas, kai tvarkytis norisi labiausiai – vis dažniau pasirodo saulė, šiltėja orai, dienos tampa ilgesnės, tad, atbundant gamtai, norisi susitvarkyti bei atsinaujinti ir patiems. Vaikai tvarkė žaislus, knygeles, savo stalčius ir rūbinėlės spinteles.

Administratorė rodė, kaip tvarkingai reikia susilankstyti rūbelius ir gražiai sudėti į spintelę. Stalčiuose suradome daug nereikalingų daiktų. Juos rūšiavome į konteinerius. Greičiausia pildėsi popieriui skirtas konteineris.

Stalčiukai išvalyti, kvepia, o vaikai pažadėjo juos dažniau tvarkyti stalčius ne tik darželyje, bet it namuose. Mažieji, susidomėję, žiūrėjo filmukus apie švarios gamtos įtaką žmogaus sveikatai ir savijautai. Vaikai mokėsi džiaugtis švaria aplinka!

Mokytoja Violeta Pupeikienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems