STEAM veiklos geometrinių figūrų įtvirtinimui

Paskutinę sausio mėn. savaitę „Drugelių“ grupės vaikučiai netradiciškai susipažino su geometrinėmis figūromis. Jų ieškojo vaikus supančioje aplinkoje.

Iš balto popieriaus lapo, jį suglamžius, pasidarėme mažus rutuliukus, primenančius sniego gniūžtes. Juos mėtėme į lankus, skaičiavome, kuri komanda į lanką primetė daugiausiai. Kadangi rezultatai buvo labai panašūs, nugalėjo draugystė.

Lauke voliojome sniego rutulius, statėme senius besmegenius. Matavome sprindžiais jų ūgį. Lygindami juos tarpusavyje, įtvirtinome sąvokas: mažas, vidutinis, didelis, didžiausias, mažiausias.
Sporto salėje iš gimnastikos lazdų dėliojome stačiakampį ir kvadratą. Akivaizdžiai pamatėme, kuo jie skiriasi, apibūdinome jų spalvas.

Vaivorykštukų laboratorijoje su edukacine bitute-robotu „Bee bot“ mokėmės programavimo pagrindų. Stebėjome, kaip užprogramuota bitutė, vaikšto po geometrinių figūrų, spalvų ir dydžių kilimėlį ir nuveda į tą figūrą, kurią norime pasiekti. Smagu buvo matyti, kaip robotukas, atlikęs užduotį, vaikus informuoja šviesos ir garso signalu!

Dėžutėje ieškojome vaisių ir daržovių, kurie pagal spalvą ir formą primena kokią nors geometrinę figūrą. Figūras pagal spalvas ir formas dėliojome iš plastikinių šiaudelių. Išsikėlėme iššūkį: iš duotų plastikinių šiaudelių, panaudojant sujungimo elementus, pastatyk stačiakampį bokštą Lietuvai, didesnį už save. Bokšto statyba pareikalavo daugiau laiko, todėl statybas baigėme grupėje. Bokštas pavyko puikiai.

Netradicinės veiklos žavi vaikus, įkvepia galimybę išbandyti vis naujas kūrybingesnes ir sudėtingesnes užduotis. Su didžiuliu užsidegimu jie dalyvavo neįtikėtinai smagiose veiklose!

Mokytoja Violeta Pupeikienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems