Rytmetys „Kelionė į Pasakų šalį“

Liepos 25-ąją į darželį skubėjo vaikai, pasipuošę savo mėgstamų herojų karūnėlėmis ir kaukėmis, kurias gamino kartu su tėveliais. Taip šventei pasipuošė mūsų grupių ugdytiniai. Visą savaitę iki pasakų rytmečio jie spalvino, piešė pasakų veikėjus, prisiminė žinomiausias linksmiausias, mylimiausias pasakas.

Netrukus kieme pasirodė Gretutė su Joniuku, kurie pakvietė vaikus į saulėtą darželio aikštelę. Patys jauniausieji ugdytiniai, kartu su pasakos veikėjais ir tądien „Gerąja močiute“ virtusia „Ragana“, kūrė pasakaitę. Įvairiausiais pagamintais su auklėtojomis gardumynais, riestainiais ir saldainiais, puošė namelį, kuriame gyveno „Pasakų senelė“. Kartu su pasakų veikėjais vaikučiai žaidė ratelius „Joneli, meistreli“, „Graži mūsų šeimynėlė“ ir mokė Gretutę su Joniuku šokti „Ančiukų šokį“. Vyresnieji darželio ugdytiniai, lyg pasakos paršiukai, statė namukus iš Lego kaladėlių. Jiems nuoširdžiai statybose padėjo mažieji. Mergaitės grupelėmis, lyg pasakų Elenytė, pynė kasas iš šokdynių, Vyresnieji, susiskirstę komandomis, traukė virvę kiekviena komanda savo pusėn, taip „raudami“ ropę.

Vaikai prisiminė ne tik populiarias lietuviškas ar gerai žinomas pasaulio pasakas, bet ir išgirdo kaip gimtosiomis kalbomis skamba mūsų darželyje dirbančių savanorių šalių pasakos. Iš Sakartvelo (Gruzijos) pas mus atvykusi Jilda pasakojo gruzinų pasaką apie kalnų gyventoją ir tris jo aveles. Austrų pasaką apie auksines kriaušes vokiškai papasakojo Sabina.

Renginio pabaigoje atsisveikinome su savanorėms, kurios mūsų darželyje dirbo pagal projektą „Volunteering for Solidarity Education“ penkis mėnesius. Dėkojame Jildai ir Sabinai už visokeriopą pagalbą!

Auklėtojos Dalia Meškonytė, Lina Cesiūnienė,
Neringa Kauneckienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems