Seminaras „Z kartos vaikų psichologiniai ypatumai“

Gegužės 13 d. muzikos salėje vyko seminaras „Vaivorykštės“ ir „Vyturėlio“ lopšelių-darželių pedagogams. Seminarą vedė lektorė, švietimo ir verslo konsultantė, praktikė, nepriklausoma žurnalistė Lidija Laurinčiukienė. Lektorė turi 15 metų darbo įvairiuose Lietuvos universitetuose patirtį, Lietuvos studentų išrinkta 2010 metų geriausia Lietuvos dėstytoja. Seminaro metu ji dalijosi gyvenimiška patirtimi, rėmėsi gyvenimiškais pavyzdžiais. Artistiška, šilta, įdomi, daug keliaujanti ir nenuobodi asmenybė.

Seminaro tikslas – padėti pedagogams įgyti gebėjimų efektyviai ugdyti Z kartos atstovus, perprasti jų vertybes bei ypatumus. Lektorė pabrėžė, kad susikalbėti padeda vienas paprastas dalykas – kartų teorijos išmanymas. Pasak lektorės, Z kartos vaikai jau gimė su telefonais ir planšetėmis ir auga nuolat atsirandančių technologinių naujovių apsuptyje, todėl ugdant būtina atsižvelgti į tai, kad jie turi kitokius įpročius. Z kartos atstovui mokytis turi būti įdomu. Susikalbėti gali visos kartos, jei žmonės gerbia vieni kitų vertybes ir saugo savąsias, yra geranoriški, mokosi ne tik kalbėti, bet ir klausytis bei suprasti. Pirmiausia reikia save motyvuoti, o tada – vaikus.

Seminaro medžiaga pedagogams sužadino motyvaciją, paskatino kelti naujus klausimus, ieškoti ir atrasti. Būtina su vaiku kartu skaityti, nes vaiko smegenys formuojasi iki šešerių metų, ką įdėsi, tą turėsi. Ji ragino kasdien iš ryto, o taip pat ir vakare, po darbo, plačiai nusišypsoti ir be pertraukos šypsotis 1,5 minutės. Tai gerina raumenų tonusą ir slopina įtampą. Daug naudingų patarimų klausytojoms pateikė praktikė. Seminaras buvo įdomus ir pamokantis, pedagogės pagilino jau turimas kompetencijas vertinga informacija.

Auklėtoja Violeta Pupeikienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems