Susitikimas su bibliotekininkėmis

Balandžio 9 d. mūsų įstaigos „Drugelių“ ir „Boružiukų“ grupių ugdytiniai sulaukė svečių iš Panevėžio miesto Šiaurinės bibliotekos. Susitikimas skirtas Pasaulinei vaikų knygos dienai paminėti. Bibliotekininkės Larisa ir Henrieta surengė vaikams knygelių parodėlę, supažindino su įvairaus dydžio, formato, įvairaus turinio knygelėmis, parodė pačią mažiausią ir vieną didžiausią knygą, parodė, kokių būna knygų. Renginio metu ugdytiniai sužinojo, kaip reikia elgtis bibliotekoje, išsiaiškino, kad norint pasiimti knygutę nereikia mokėti, o reikia laiku gražinti tokią pat tvarkingą, kokią pasiėmei.

Mažieji klausėsi pasakojimo apie H. K. Anderseną, sukūrusį 150 pasakų vaikams, klausėsi įgarsintų knygelių su paukščių ir gyvūnų garsais, su įrašytomis pasakomis. Pokalbio metu vaikučiai noriai atsakinėjo į viešnių užduotus klausimus, o už teisingą atsakymą, buvo apdovanoti knygų skirtukais. Vaikai suvaidino pasaką „Ropė“. Po renginio visi apžiūrėjo parodos knygeles.
Į parodą Šiaurinėje bibliotekoje bibliotekininkės paėmė mūsų darželio vaikučių, kartu su tėveliais, gamintas knygeles. Knygelių paroda „Mano knyga“ vyko kovo 18-30 dienomis darželio baltame koridoriuje ir buvo skirta knygnešio dienai paminėti.

Šiltas bendravimas, nuoširdus pokalbis, knygelių pavyzdžiai ir jų gamyba, vaikų širdelėse skiepija meilę knygai, sužadina norą dar ir dar kartą paimti knygelę į rankas.

Auklėtojos Vitalija Lideikienė ir Violeta Pupeikienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems