Seminaras pedagogams „Kūno kultūra vaikų darželyje“

Kovo 12 dieną vyko seminaras mūsų įstaigos pedagogams „Kūno kultūra vaikų darželyje“. Užsiėmimą vedė Aukštaitijos krepšinio mokyklos plėtros vadovas Remigijus Kuodis. Seminarą sudarė ne tik teorinė dalis, bet ir praktinė.

Teorinėje dalyje pranešėjas apžvelgė problemas, kurios iškyla kūno kultūros užsiėmimuose ir nurodė jų sprendimo būdus. Pranešėjas priminė pedagogams, ką reikia žinoti, norint efektyviai lavinti ikimokyklinio amžiaus vaikų motoriką, aiškino, kaip dozuoti krūvius, nurodė, kokie yra nuovargio požymiai ir laipsniai. Jis akcentavo, kad nereikia pamiršti ilgalaikio ir trumpalaikio skatinimo, varžybinio elemento taikymo, nuolatinio išmoktų judesių kartojimo.

Praktinėje dalyje auklėtojos pačios demonstravo, kaip teisingai atlikti užduotis, ar žaisti efektyvius žaidimus. Remigijus nurodė, pagrindines klaidas, kurias atlikdami įvairius pratimus daro vaikai ir kokių pratimų geriau neatlikti. Labai svarbu, pranešėjo teigimu, vaikus išmokyti daug įvairių judesių, nes tai leis vėliau juos tobulinti bei pritaikyti įvairioms situacijoms. Pabaigoje Remigijus atsakinėjo į pedagogų užduodamus klausimus ir palinkėjo produktyvių kūno kultūros užsiėmimų.

Auklėtoja Violeta Pupeikienė

dav

dav

dav

dav

dav

dav

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems