Kalėdiniai renginiai 2018

Gruodžio 18 – 21 dienomis ir sausio 4 d. mūsų darželyje vyko grupių kalėdiniai renginiai, kurių metu vaikučiai dainavo apie žiemą, giedojo giesmeles, grojo, šoko, vaidino tėveliams, savo šeimos nariams ir svečiams. Renginiuose dalyvavo įstaigos direktorė, pavaduotoja ugdymui, kiti bendruomenės nariai. „Drugelių“ grupės ugdytiniai suvaidino pasaką „Raudonkepuraitė kitaip“. Tai pamokanti pasaka, kodėl negalima kalbėtis su nepažįstamais ir atskleisti paslaptis pirmam pasitaikiusiam. „Bitučių“ grupės tėveliai ir auklėtojos, padedant Kalėdų senelio burtams, suvaidino vaikams spektaklį „Trys paršiukai“.

Vilkas pažadėjo būti geras Kiaulės metais. „Saulučių“ grupės vaikučiai išmoko daug eilėraštukų, dainelių, grojo instrumentais „Laikrodį“. „Nykštukai“ šoko ir dainavo daineles su judesiais „Katins juods“, „Du gaideliai“ ir kitas. Buvo linksma ir smagu! Patys mažiausieji „Varpelių“ grupės vaikučiai kartu su savo mamytėmis ir tėveliais inscenizavo rusų liaudies pasaką „Pirštinė“. Mamos ir tėčiai kartu su savo mažyliais buvo pavirtę į kiškius, lapes, ežiukus, pelytes, vilkus, katytes ir gaidelius.

Po inscenizacijos visi šoko ir dainavo. Už tai Nykštukas Tukas juos apdovanojo dovanėlėmis, kurias po eglute jiems buvo palikęs Kalėdų senelis. ,,Pelėdžiukų” grupės vaikai ne tik sulaukė Kalėdų senelio, bet šventėje taip pat su jais žaidė ir šoko personažai- besmegenis, vištytė ir meškutis. Visi kartu smagiai leido laiką. Įdomiausia, kad tėveliai buvo pasislėpę po širma, o vaikai jų nematydami, elgėsi drąsiai. „Vaikystės“ grupės vaikučiai dainavo apie kamuoliuką, iš „Dribsnių maišelio“ traukė užduotis ir jas atliko.

Sausio 4 d. „Boružiukų“ priešmokyklinio ugdymo vaikai pakvietė tėvelius į „Baltąjį žiemos koncertą“, kuriuo ir užbaigė kalėdinių renginių laikotarpį. Vaikai tamsoje su prožektoriais ieškojo angelo pėdučių. Jas suradę, koncertą užbaigė dainele „Angelo pėdutės“. Visi vaikučiai gavo dovanų, pažadėjo būti gerais ir lauks Kalėdų senelio kitas metais. Džiaugsmas, linksmybės ir dovanos džiugino vaikus. Jie patyrė gerų emocijų, dovanojo vieni kitiems šypsenas, o sukurtą kalėdinę dvasią parsinešė į namus.

Auklėtojos ir tėveliai dėkoja meninio ugdymo pedagogei Simonai už paruoštą nuostabią koncertinę programą, kurios metu vaikai atsiskleidė ir kaip dainininkai, ir kaip muzikantai, ir kaip šokėjai. Ačiū tau, Simona!

Ačiū tėveliams, kad sukūrėte įdomius sceninius personažų kostiumus, įsijungėte į vaidinimus ir palaikėte gerą nuotaiką!

Auklėtoja Violeta Pupeikienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems