5 –tasis Solidarumo bėgimas

Š. m. spalio 1 – mos dienos gražų rytmetį prisijungėme prie šauniausio bėgimo Lietuvoje – Solidarumo bėgimo. Solidarumo bėgimo dieną 5 -ąjame bėgime dalyvavo mūsų lopšelio-darželio „Boružiukų“, „Saulučių“, „Drugelių“ ir „Bitučių“ grupių ugdytiniai, tėveliai auklėtojos, pavaduotoja ugdymui ir kiti lopšelio-darželio „Vaivorykštė“ bendruomenės nariai. Mažesni vaikučiai buvo žiūrovais ir plojo bėgikams.

Į šį sportinį renginį, kuris vyko darželio kieme, bėgikai atėjo pasipuošę organizacijos „Gelbėkit vaikus“ lipdukais, užklijuotais ant jų sportinės aprangos. Tai sukūrė vaikams vieningos komandos, siekiančios bendro tikslo, jausmą. Bėgimas prasidėjo mankšta. Po to bėgo kiekviena grupė atskirai. Reikėjo įveikti 5 Solidarumo kilometrus. Bėgimas buvo su kliūtimis: reikėjo apibėgti pastatytus kėglius, šokinėti į lankus, bėgti nuo starto iki finišo. Renginio pabaigoje kiekvienai dalyvavusiai grupei buvo išdalinti diplomai, padėkos įstaigos direktorei, pavaduotojai ugdymui ir Solidarumo bėgimo organizatoriams.

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ pakvietė visus susiburti bendram tikslui ir dalyvauti Solidarumo bėgime. Jo metu surinktos lėšos bus skirtos vaikų dienos centrus Lietuvoje lankančių vaikų gerovei užtikrinti ir vaikų žaidimų aikštelėms Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose įrengti. 2019 m. vasarą gausime 5 tojo Solidarumo bėgimo ataskaitą ir sužinosime apie surinktą paramą ir jos panaudojimą. Tada pamatysime, kokius kalnus kartu nuveikėme!

Projektą globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tai unikalus projektas, kurio metu vaikai, susivieniję bendrai sportinei veiklai, gali padėti vieni kitiems.

Auklėtoja Violeta Pupeikienė

Nuomonės / pastebėjimai

Panevėžio lopšelis-darželis „Vaivorykštė“
Įstaigos kodas: 190416871
A. s. LT 79 7300 0100 0238 7841
Bankas: Swedbank, AB

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Adresas: J. Tilvyčio g. 12, LT-35225 Panevėžys
Darbo laikas – 7.30 – 18.18 val. (paankstintos grupės darbo laikas 7.00 – 7.30)

Direktorės tel.: (8 45) 43 38 75
Bendras tel. (8 45) 43 39 17
Direktorės el.p: direktore@ldvaivorykste.lt
Bendras el.p: info@ldvaivorykste.lt

 

2024 © Panevėžio l-d „Vaivorykštė“
Versija neįgaliesiems